Hovtrimning

Jeg er uddannet naturlig hovtrimmer (certified practioner) under AANHCP (Association of advancement of natural horse care pratices)
 
Naturlig hovtrimning går ud på at efterligne det naturlige slid hos hesten som gør at den kan gå naturligt afslappet og afbalanceret. Vilde heste bevæger sig ca. 30 km om dagen. Det vil altså sige meget mere end vores heste i fangeskab. Man kan dog ikke bare tage skoene af hesten uden videre at tænke over hvilket miljø vi udsætter vores heste for.
De fleste af os har prøvet det der med, at når man tager skoene af først på sommer gør det ondt at gå på bare tæer, men når vi når længere hen på sommeren og vores fødder vender sig til det og måske har dannet hård hud føles det helt anderledes og meget bedre. Man kan selvfølgelig ikke helt sammenligne det, men alligevel lidt for heste som kun går på mudderfold og i ridehus hele vinteren tænker folk tit at så behøver den nok ikke sko om vinteren, men hovene skal faktisk slides for at blive stærke. Altså ligesom hård hud.
Hestens system er ikke indrettet til at optage en masse sukker og stivelse, men det er der desværre i det meste hestefoder. Samtidigt er vi mennesker meget glade for at lukke vores heste på græs og det giver tit problemer i form af forfangenhed. Det græs vi har herhjemme er nemlig lavet til køer og ikke til heste. Heste i naturen spiser ikke sådan noget grønt frodigt græs, men derimod tørt steppegræs og en masse andre planter som vi ikke kender helt nøjagtigt. Det tætteste vi kan komme på det herhjemme er noget godt hø.
Mange heste i fangeskab bruger mange timer i en lille boks. Det vil altså sige at de står stille mange timer i døgnet. Hvis vi derimod kunne lade dem gå i løsdrift eller lignende kunne vi få dem til at bevæge sig mange flere timer og derved give dem bedre blodomløb osv osv.
 
Der er altså rigtig mange ting vi kan gøre for at vores heste kan fungere bedre. Men det kræver at vi sætter os ind i hvordan hesten fungerer.
 
Læs meget mere om naturligt hestehold og hovpleje på www.naturligthestehold.dk
 
 
 
Christina Fog  | Tlf.: 25670588 | Hestehelhed@gmail.com