Velkommen / Om mig

Om mig



Mit navn er Christina Fog, jeg er 27 år og bor på falster.

Jeg har haft med heste at gøre det meste af mit liv. Jeg startede på rideskole som ni-årig og havde part på nogle ponyer. Da jeg blev 12 år fik jeg endelig lov at få min egen pony som jeg stadig har den dag i dag. Hun er klart den jeg har lært allermest af og det var hende, som gjorde at jeg begyndte at få øjene op for en mere alternativ tilgang til hestene.

I 2007 kom jeg i praktik hos Louise Bach-Holler, hvor jeg var heldig at få lov at have min egen hest med. Jeg lærte en masse omkring arbejdet med hestene fra jorden samt den generelle træning og håndtering. Louise var dengang under uddannelse til naturlig hovtrimmer hos Jaime Jackson.

Efter nogle år med en masse kurser i horsemanship, naturligt hestehold og akademisk ridekunst med forskellige undervisere fik Louise introduceret mig mere i hovene og det fangede min interesse. Det gik op for mig hvor vigtige sunde hove er i forhold til det at få en sund, veltrænet og afbalanceret hest.

Jeg valgte derfor at tage uddannelsen til naturlig hovtrimmer under AANHCP i 2011, hvor jeg var på ISNHCP's training camp i Californien. Efterfølgende tog jeg mentorships i Danmark og Skotland.

Læs mere på www.AANHCP.dk

I 2015 blev jeg færdig som hestetrænings konsulent hos center for dyreterapi i Hirtshals. En super spændende uddannelse, hvor man lærer om, hvordan ernæring, udstyr og fysik kan påvirke hestens indlæring og adfærd samt, hvordan vi underviser hesteejere, som ønsker at træne deres heste mere hensigtsmæssigt og effektivt.
Under uddannelsen fik jeg øjenene mere op for hestens anatomi og biomekanik ,som jeg blev nødt til at dykke dybere ind i. Jeg besluttede at tage uddannelsen til fysioterapeut for derefter at kunne videre uddanne mig til hestefysioterapeut.

I 2018 blev jeg færdig som fysioterapeut og valgte at vænne tilbage til center for dyreterapi for at tage uddannelsen til fysiurgisk hesteterapeut. Samtidigt fik jeg mulighed for at uddanne mig til ridefysioterapeut. Jeg er derfor i 2019 uddannet fysiurgisk hesteteraput og ridefysioterapeut.

I dag kombinerer jeg både arbejdet med mennesker gennem ridefysioterapien og arbejdet med hestene gennem undervisning, hovtrimning og fysiurgisk hesteterapi.

Jeg har igennem den tid jeg har arbejdet med heste deltaget i:

Horsemanship Kursus med Klaus Ferdinand Hempfling
Praktik ophold hos Louise Bach-Holler (www.hesteforstaaelse.dk)
Horsemanship kursus med Katja Døi Jensen (www.zentaur.dk)
Akademiske kursuser med Christina holmbæck (www.Ridekunstmedlethed.dk)
Akademiske demo aftener hos Bent Branderup (www.branderup.dk)
Akademisk kursus med Hanna Engstrøm
Horsemanship kursus med Dorthe (pat Parelli)
True connection Kursus med Marianne Floorman
Kursus i Biomekanik med Pauline
Foredrag med Christina Sørensen fra www.hestemund.dk
Foredrag og clinic med hestefysioterapeuter
Undervisning i bæredygtig ridning ved Pernille Thiesen

2011 - Hovtrimmer
2015 - Hestetræningskonsulent
2018 - Fysioterapeut
2019 - Fysiurgisk hesteteraput
2019 - Ridefysioterapeut
2020 - Meridian massage kursus

Jeg uddanner mig fortsat for at holde mig opdateret på ny viden og for at blive endnu dygtigere.
Derfor er jeg nu i gang med en overbygning hos Center for dyreterapi som masterclass fysiurgisk hesteterapeut.
Christina Fog  | Tlf.: 25670588 | Hestehelhed@gmail.com